Räkcheesecake

Table
  1. Räkcheesecake
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Räkcheesecake

Ingredienser:

  • 200 g kavring
  • 75 g smör, smält
  • 300 g philadelphiaost
  • 200 g räkor, skalade
  • 2 st ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

You may also be interested in:  Smörig pasta med miso

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. 2. Mixa kavringen till smulor i en matberedare.
  3. 3. Smält smöret och blanda det med kavringsmulorna.
  4. 4. Tryck ut blandningen i botten av en bakform.
  5. 5. Vispa philadelphiaosten i en skål tills den blir luftig.
  6. 6. Tillsätt ägg, gräddfil, riven ost, dill, salt och svartpeppar.
  7. 7. Rör om till en jämn smet.
  8. 8. Lägg i räkorna och blanda försiktigt.
  9. 9. Häll cheesecakesmeten över kavringsbotten i bakformen.
  10. 10. Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills cheesecaken har stannat och fått en fin gyllenbrun färg.
  11. 11. Låt svalna helt innan servering.
You may also be interested in:  Grekisk sallad

Servera Räkcheesecake som en förrätt eller som en del av en buffé.

Falukorvsmacka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up