Räkcheesecake
Räkcheesecake
Ingredienser:
- 200 g kavring
- 75 g smör, smält
- 300 g philadelphiaost
- 200 g räkor, skalade
- 2 st ägg
- 1 dl gräddfil
- 1 dl riven ost
- 1 dl dill, hackad
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 175°C.
- 2. Mixa kavringen till smulor i en matberedare.
- 3. Smält smöret och blanda det med kavringsmulorna.
- 4. Tryck ut blandningen i botten av en bakform.
- 5. Vispa philadelphiaosten i en skål tills den blir luftig.
- 6. Tillsätt ägg, gräddfil, riven ost, dill, salt och svartpeppar.
- 7. Rör om till en jämn smet.
- 8. Lägg i räkorna och blanda försiktigt.
- 9. Häll cheesecakesmeten över kavringsbotten i bakformen.
- 10. Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills cheesecaken har stannat och fått en fin gyllenbrun färg.
- 11. Låt svalna helt innan servering.
Servera Räkcheesecake som en förrätt eller som en del av en buffé.