Indisk linssoppa ”Mulligatawny”

Table
  1. Indisk linssoppa ”Mulligatawny”
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Indisk linssoppa ”Mulligatawny”

Ingredienser:

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 morot, tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 tsk currypulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk ingefära, riven
  • 200 g röda linser
  • 1 burk kokosmjölk
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Guacamole

Gör så här:

  1. Fräs lök och vitlök i en kastrull med lite olja tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt morot och paprika, och låt dem fräsa med i några minuter.
  3. Strö över currypulver, spiskummin och ingefära, och rör om ordentligt.
  4. Tillsätt linser, kokosmjölk och grönsaksbuljong. Rör om och låt koka i cirka 20 minuter, eller tills linserna är mjuka.
  5. Mixa soppan med en stavmixer för en lenare konsistens.
  6. Smaka av med honung, salt och peppar.
  7. Servera soppan varm och njut av denna härliga indiska linssoppa!

Kräftpasta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up