Marsipankycklingar

Table
  1. Marsipankycklingar - Ett sött och enkelt recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Marsipankycklingar - Ett sött och enkelt recept

Ingredienser:

  • 200 g marsipan
  • 100 g florsocker
  • Geléfärger i olika färger
  • 20 g smör

Gör så här:

  1. Blanda marsipanen tillsammans med florsockret och smöret i en bunke tills det blir en smidig deg.
  2. Dela degen i mindre bitar och tillsätt några droppar geléfärg i varje bit för att få olika färgade kycklingar.
  3. Rulla varje bit till en boll och forma bollen till en kycklingkropp. Använd fingrarna och en tandpetare för att forma huvud, näbb och vingar.
  4. För att göra ögon kan du använda små kryddnejlikor eller doppa en tandpetare i den svarta geléfärgen och måla på.
  5. Ställ kycklingarna på ett fat och låt dem torka i rumstemperatur i cirka 1-2 timmar tills de har hårdnat och blivit fasta.
  6. Dina marsipankycklingar är nu redo att serveras och njutas av!
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Detta recept ger cirka 10 stycken söta marsipankycklingar. Perfekta för påskfirandet eller som en rolig aktivitet att göra med barnen!

Spenat- och solrospesto
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up