Focaccia

Table
  1. Recept på Focaccia
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Focaccia

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 7g torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • Färsk rosmarin
  • Havssalt

Gör så här:

You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

1. Blanda vetemjöl, torrjäst, salt och socker i en bunke.

2. Tillsätt vatten och olivolja. Arbeta degen i cirka 10 minuter tills den blir elastisk och släpper från bunkens kanter.

3. Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa i cirka 1 timme, eller tills den dubblar i storlek.

4. Sätt ugnen på 225°C.

5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma den till en avlång platta. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

6. Tryck försiktigt ner fingertopparna i degen för att skapa små hål över hela ytan.

7. Pensla degen generöst med olivolja och strö över färsk rosmarin och havssalt.

8. Grädda focaccian i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills den har fått en gyllene färg.

9. Ta ut focaccian ur ugnen och låt den svalna något innan den serveras.

Vörtbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up