Rimmad oxbringa

Table
  1. Recept: Rimmad oxbringa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Rimmad oxbringa

Ingredienser:

  • 1 kg oxbringa
  • 4 liter vatten
  • 3 dl salt
  • 2 dl socker
  • 10 svartpepparkorn
  • 5 enbär
  • 2 lagerblad
You may also be interested in:  Hummus

Gör så här:

  1. Skölj oxbringan under kallt vatten och lägg den i en stor kastrull.
  2. Tillsätt vatten, salt, socker, svartpepparkorn, enbär och lagerblad i kastrullen.
  3. Koka upp och låt sjuda i 2-3 timmar, eller tills köttet är mört.
  4. Ta upp köttet ur kastrullen och låt det svalna något.
  5. Pressa köttet med hjälp av en tyngd, t.ex. en tallrik med vatten.
  6. Låt köttet rimma i kylskåp i minst 24 timmar.
  7. Skiva upp den rimmade oxbringan och servera den kall som pålägg eller i smörgåsar.
Pak choi med soja och sesam
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up