Äppelsirap

Table
  1. Recept: Äppelsirap
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Äppelsirap

Ingredienser

  • Äpplen: 1 kg
  • Socker: 500 g
  • Vatten: 1 dl
  • Kanel: 1 tsk
  • Nellikor: 3 st
You may also be interested in:  Skink- och broccolipaj

Gör så här

  1. Steg 1: Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar.
  2. Steg 2: Lägg äppelbitarna i en stor kastrull tillsammans med socker, vatten, kanel och nellikor.
  3. Steg 3: Koka upp blandningen och sänk sedan värmen till medelhög. Låt sjuda i cirka 30-40 minuter, eller tills äpplena är mjuka och sirapen har tjocknat.
  4. Steg 4: Ta bort kastrullen från värmen och låt sirapen svalna något.
  5. Steg 5: Sila sirapen genom en finmaskig sil för att få bort äppelskal och kryddor.
  6. Steg 6: Häll upp den färdiga äppelsirapen i rena glasflaskor eller burkar.
You may also be interested in:  Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär

Tips: Äppelsirapen kan användas som en härlig sötning i bakning, på pannkakor, i smoothies eller som
smaksättning i te. Förvara sirapen i kylskåp för längre hållbarhet.

Koka krabba havskräftor eller hummer
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up