Vårrullar med dubbla dippsåser
Vårrullar med dubbla dippsåser
Ingredienser:
- 10 vårrulleark
- 200 g räkor, skalade och hackade
- 200 g fläskkött, tärnat
- 1 morot, strimlad
- 1 lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 msk sojasås
- 2 msk ostronsås
- 1 tsk socker
- 1 tsk sesamolja
- Olja för stekning
- Till dippsås 1: 2 tsk fisksås, 2 msk limejuice, 1 tsk socker, 1 hackad röd chili
- Till dippsås 2: 3 msk sweet chili-sås, 1 msk risvinäger, 1 tsk sesamolja, hackad koriander efter smak
Gör såhär:
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek lök och vitlök tills de är genomskinliga.
- Tillsätt fläskköttet och stek tills det är genomstekt.
- Tillsätt räkor och morot och stek ytterligare några minuter.
- Slå på sojasås, ostronsås, socker och sesamolja och blanda väl.
- Lägg en sked av fyllningen i varje vårrulleark och rulla ihop.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek vårrullarna tills de är gyllenbruna på båda sidor.
- För dippsås 1, blanda fisksås, limejuice, socker och hackad chili i en skål.
- För dippsås 2, blanda sweet chili-sås, risvinäger, sesamolja och hackad koriander i en annan skål.
- Servera vårrullarna med de två dippsåserna.
Avslutande tankar
Vårrullar med dubbla dippsåser är en underbar aptitretare eller tilltugg. De krispiga vårrullarna fyllda med smakrik fyllning och de två olika dippsåserna ger en totalt spännande smakupplevelse. Prova detta recept och imponera på dina gäster vid nästa tillställning!