Knäckklubbor

Table
  1. Recept: Knäckklubbor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Knäckklubbor

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g mörk choklad
You may also be interested in:  Hummersoppa

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt socker och sirap och rör om väl.
  4. Blanda havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål.
  5. Häll ner de torra ingredienserna i kastrullen med smörblandningen och rör till en jämn deg.
  6. Rulla små bollar av degen och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till bollarna något.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter tills klubborna har fått en gyllene färg.
  8. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  9. Doppa klubborna i chokladen och låt dem svalna på ett bakplåtspapper.
  10. När chokladen har stelnat är klubborna klara att serveras.
You may also be interested in:  Köttfärsbiffar med gräddsås

Tips: Du kan även prova att blanda i hackade nötter eller russin i degen för extra smak och textur.

Kyckling med klyftpotatis och basilikakräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up