Vitlöksstekt fläskkotlett med rostade grönsaker
Vitlöksstekt fläskkotlett med rostade grönsaker
Ingredienser
- 4 fläskkotletter
- 2 vitlöksklyftor (finhackade)
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 3 morötter (skurna i stavar)
- 2 röda paprikor (skurna i bitar)
- 1 zucchini (skuren i skivor)
- 1 msk färsk timjan (hackad)
Gör såhär
- Börja med att förbereda grönsakerna. Sätt ugnen på 200 grader.
- På en bakplåtspapperklädd plåt, lägg morötter, paprika och zucchini.
- Blanda grönsakerna med olivolja, salt, svartpeppar och färsk timjan.
- Rosta grönsakerna i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de är mjuka och lätt brynta.
- Under tiden grönsakerna rostas, förbereda fläskkotletterna.
- I en stekpanna, hetta upp olivoljan och tillsätt vitlök. Stek på medelhög värme tills vitlöken är gyllenbrun.
- Tillsätt fläskkotletterna och stek dem i cirka 3-4 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och har en fin stekyta.
- Ta ut kotletterna från stekpannan och låt dem vila i några minuter.
- Servera den vitlöksstekta fläskkotletten tillsammans med de rostade grönsakerna.
Detta recept på vitlöksstekt fläskkotlett med rostade grönsaker är både enkelt att laga och fullt av smak. Det är en perfekt rätt att bjuda på när du vill ha något gott och nyttigt på middagsbordet.