Ugnsbakad lax med soja och ingefära

Table
  1. Ugnsbakad lax med soja och ingefära
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Noteringar:

Ugnsbakad lax med soja och ingefära

Ingredienser:

  • 4 laxfiléer
  • 4 msk sojasås
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  2. I en skål, blanda samman sojasås, riven ingefära, honung, olivolja och lite salt och svartpeppar.
  3. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och häll över sojamarinaden.
  4. Täck formen med folie och låt laxen marinera i ca 15-20 minuter i kylskåp.
  5. Placera formen i ugnen och baka laxen i cirka 12-15 minuter, eller tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  6. Servera laxen med ris eller potatis och en sallad.

Noteringar:

You may also be interested in:  Asiatiska kycklingrullar i rispapper

Denna ugnsbakade lax med soja och ingefära är en snabb och enkel rätt med massor av smak. Marinaden ger laxen en läcker tangy smak och låter den bevaras saftig och öm under tillagningen.

Hallonmuffins
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up