Inlagd gurka med pepparrot
Recept: Inlagd gurka med pepparrot
Ingredienser:
- 500 g gurka
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 dl vatten
- 2 msk socker
- 1 tsk salt
- 1-2 tsk riven pepparrot
- 1 tsk senapsfrön
Gör så här:
- Tvätta och skiva gurkan tunt. Lägg skivorna i en skål.
- I en kastrull, tillsätt vitvinsvinäger, vatten, socker, salt, riven pepparrot och senapsfrön. Koka upp och låt sjuda i några minuter.
- Häll den varma lagen över gurkorna i skålen.
- Täck skålen med plastfolie och låt det stå i kylskåpet i minst 2 timmar, eller över natten för bästa resultat.
- Njut av dina läckra, inlagda gurkor med pepparrot till maten eller som tillbehör!
Tips: För extra smak kan du även tillsätta lite dill eller vitlök i lagen.