Inlagd gurka med pepparrot

Table
  1. Recept: Inlagd gurka med pepparrot
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Inlagd gurka med pepparrot

Ingredienser:

  • 500 g gurka
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk riven pepparrot
  • 1 tsk senapsfrön
You may also be interested in:  Gubbröra med matjessill

Gör så här:

  1. Tvätta och skiva gurkan tunt. Lägg skivorna i en skål.
  2. I en kastrull, tillsätt vitvinsvinäger, vatten, socker, salt, riven pepparrot och senapsfrön. Koka upp och låt sjuda i några minuter.
  3. Häll den varma lagen över gurkorna i skålen.
  4. Täck skålen med plastfolie och låt det stå i kylskåpet i minst 2 timmar, eller över natten för bästa resultat.
  5. Njut av dina läckra, inlagda gurkor med pepparrot till maten eller som tillbehör!
You may also be interested in:  Potatismos (grundrecept)

Tips: För extra smak kan du även tillsätta lite dill eller vitlök i lagen.

Inkokta päron med stjärnanis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up