Italiensk blomkålspizza

Table
  1. Recept: Italiensk blomkålspizza
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Italiensk blomkålspizza

Ingredienser:

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 1 dl tomatsås
  • 1 dl mozzarellaost, riven
  • Valfri topping (exempelvis skivad tomat, paprika, svamp)
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skär bort blomkålens stam och riv blomkålsbuketterna i en matberedare tills de liknar ris.
  2. Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt blomkålsriset. Låt det koka i cirka 5 minuter eller tills det är mjukt. Häll av vattnet och låt blomkålen svalna.
  3. Placera den svalnade blomkålen i en ren kökshandduk och pressa ut så mycket vätska som möjligt.
  4. I en skål, vispa äggen tillsammans med parmesanosten, oregano, vitlökspulver, basilika, salt och peppar.
  5. Tillsätt blomkålsriset i äggsmeten och blanda väl.
  6. Förvärm ugnen till 220°C.
  7. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut blomkålsröran jämnt över papperet för att bilda pizzabotten.
  8. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills pizzabotten är gyllenbrun och krispig.
  9. Ta ut pizzabotten och bred ut tomatsås och toppa med valfri topping.
  10. Strö över mozzarellaosten och grädda i ugnen i ytterligare 10-12 minuter tills osten är smält och bubblande.
  11. Ta ut pizzan från ugnen och låt svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Scones

Servera den italienska blomkålspizzan som den är eller med en sallad vid sidan om. Bon appétit!

Fjällröding med dill- och romsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.