Italiensk blomkålspizza
Recept: Italiensk blomkålspizza
Ingredienser:
- 1 stort blomkålshuvud
- 2 ägg
- 1 dl riven parmesanost
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 dl färsk basilika, hackad
- 1 dl tomatsås
- 1 dl mozzarellaost, riven
- Valfri topping (exempelvis skivad tomat, paprika, svamp)
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skär bort blomkålens stam och riv blomkålsbuketterna i en matberedare tills de liknar ris.
- Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt blomkålsriset. Låt det koka i cirka 5 minuter eller tills det är mjukt. Häll av vattnet och låt blomkålen svalna.
- Placera den svalnade blomkålen i en ren kökshandduk och pressa ut så mycket vätska som möjligt.
- I en skål, vispa äggen tillsammans med parmesanosten, oregano, vitlökspulver, basilika, salt och peppar.
- Tillsätt blomkålsriset i äggsmeten och blanda väl.
- Förvärm ugnen till 220°C.
- Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut blomkålsröran jämnt över papperet för att bilda pizzabotten.
- Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills pizzabotten är gyllenbrun och krispig.
- Ta ut pizzabotten och bred ut tomatsås och toppa med valfri topping.
- Strö över mozzarellaosten och grädda i ugnen i ytterligare 10-12 minuter tills osten är smält och bubblande.
- Ta ut pizzan från ugnen och låt svalna något innan servering.
Servera den italienska blomkålspizzan som den är eller med en sallad vid sidan om. Bon appétit!
Lämna ett svar