Wok med teriyaki och sesam

Table
  1. Recept: Wok med teriyaki och sesam
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Smaklig måltid!

Recept: Wok med teriyaki och sesam

Ingredienser

  • 400g blandade grönsaker (ex. wokmix)
  • 300g kycklingfilé, skuren i tunna strimlor
  • 3 msk teriyakisås
  • 2 msk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad (valfritt)
  • 2 msk sesamfrön
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Kokt ris eller nudlar för servering
You may also be interested in:  Ghee

Gör såhär

  1. Stek kycklingstrimlorna i en wokpanna eller stor stekpanna med sesamolja tills de är genomstekta och får en fin gyllenbrun färg. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan.
  2. Tillsätt mer sesamolja i samma panna och stek vitlök och chili i några sekunder tills det doftar gott.
  3. Tillsätt de blandade grönsakerna och stek dem tills de är mjuka men fortfarande krispiga. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
  4. Tillsätt teriyakisås och stek i ytterligare några minuter tills grönsakerna är väl genomvarma och täckta med såsen.
  5. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och blanda väl med grönsakerna.
  6. Strö över sesamfrön och servera omedelbart med kokt ris eller nudlar.
You may also be interested in:  Klassiska biskvier

Smaklig måltid!

Laxbiffar med klyftpotatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up