Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål
Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål
Ingredienser:
- 4 bitar torskfilé
- 1 fänkål
- 1 citron
- 1 dl panko (japanskt ströbröd)
- 1 dl riven parmesanost
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 msk smält smör
- 2 msk färsk dill, hackad
- Olja, salt och peppar att smaka av
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Skär fänkålen i tunna skivor och lägg dem i en ugnsfast form.
- Pressa saften från citronen över fänkålen.
- I en skål, blanda panko, riven parmesanost, finhackad vitlök, smält smör och hackad dill.
- Lägg torsken på fänkålen och krydda med salt och peppar.
- Strö panko-blandningen över torsken och fänkålen.
- Ringla lite olja över panko-blandningen för att få den att bli extra krispig.
- Baka i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills torsken är genomstekt och pankotäcket är gyllenbrunt.
- Serv