Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål




Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål

Table
  1. Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål

Ingredienser:

  • 4 bitar torskfilé
  • 1 fänkål
  • 1 citron
  • 1 dl panko (japanskt ströbröd)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • Olja, salt och peppar att smaka av
You may also be interested in:  Romsås med röd stenbitsrom

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Skär fänkålen i tunna skivor och lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Pressa saften från citronen över fänkålen.
  4. I en skål, blanda panko, riven parmesanost, finhackad vitlök, smält smör och hackad dill.
  5. Lägg torsken på fänkålen och krydda med salt och peppar.
  6. Strö panko-blandningen över torsken och fänkålen.
  7. Ringla lite olja över panko-blandningen för att få den att bli extra krispig.
  8. Baka i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills torsken är genomstekt och pankotäcket är gyllenbrunt.
  9. Serv
    Tomatbräserade kycklingben med örter
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up