Wallenbergare

Table
  1. Wallenbergare
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Wallenbergare

Ingredienser:

  • 500g kalvfärs
  • 100g kalvlever
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör till stekning
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tillagning:

  1. Börja med att finhacka kalvlevern i små bitar.
  2. I en stor skål, blanda ihop kalvfärs, finhackad kalvlever, äggula, vispgrädde, ströbröd, salt och peppar. Blanda väl tills allt är ordentligt kombinerat.
  3. Forma blandningen till platta biffar med blöta händer.
  4. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 4-5 minuter per sida.
  5. Servera Wallenbergarna varma med klassiska tillbehör som potatismos, lingonsylt och gröna ärtor.
Tacokyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up