Krämig kycklinggratäng med ris

Table
  1. Recept: Krämig kycklinggratäng med ris
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Krämig kycklinggratäng med ris

Ingredienser:

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 st lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 300 g kokt ris

You may also be interested in:  Flygande Jacob

Gör såhär:

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem i smör tills de är genomstekta.
  2. Finhacka löken och vitlöksklyftorna och stek dem tillsammans med kycklingen i ca 3 minuter.
  3. Tillsätt mjölet och rör om väl.
  4. Häll gradvis i grädden och mjölken, och låt det sjuda under omrörning tills såsen blir tjock och krämig.
  5. Smaksätt med paprikapulver, salt och peppar.
  6. Rör i den rivna osten tills den smält och såsen är jämnt fördelad.
  7. Servera kycklinggratängen tillsammans med kokt ris.

Grekisk grönsaksgryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up