Pärlcouscous med ärtcème och korv

Table
  1. Pärlcouscous med ärtcème och korv
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pärlcouscous med ärtcème och korv

Här är ett enkelt och smakrikt recept på pärlcouscous med ärtcème och korv. Perfekt för en härlig middag eller som en läcker lunchrätt.

You may also be interested in:  Majonnäs

Ingredienser:

  • 250 g pärlcouscous
  • 200 g ärtor
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 250 g korv, valfri sort
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka pärlcouscous enligt anvisningarna på förpackningen. Ta sedan bort från värmen och låt det svalna.
  2. I en separat kastrull, koka ärtor i saltat vatten i cirka 5 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och mixa ärtorna till en slät creme. Ställ åt sidan.
  3. Stek den hackade löken och vitlöken i olivolja tills de blir mjuka och gyllene.
  4. Tillsätt korven och stek tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  5. Tillsätt paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Blanda väl.
  6. Servera den stekta korven tillsammans med pärlcouscous och ärtcèmen.
You may also be interested in:  Cupcakes

Smaklig måltid!

Clam chowder (musselsoppa)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up