Pärlcouscous med ärtcème och korv
Pärlcouscous med ärtcème och korv
Här är ett enkelt och smakrikt recept på pärlcouscous med ärtcème och korv. Perfekt för en härlig middag eller som en läcker lunchrätt.
Ingredienser:
- 250 g pärlcouscous
- 200 g ärtor
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 250 g korv, valfri sort
- 2 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Koka pärlcouscous enligt anvisningarna på förpackningen. Ta sedan bort från värmen och låt det svalna.
- I en separat kastrull, koka ärtor i saltat vatten i cirka 5 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och mixa ärtorna till en slät creme. Ställ åt sidan.
- Stek den hackade löken och vitlöken i olivolja tills de blir mjuka och gyllene.
- Tillsätt korven och stek tills den är genomstekt och har fått fin färg.
- Tillsätt paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Blanda väl.
- Servera den stekta korven tillsammans med pärlcouscous och ärtcèmen.
Smaklig måltid!