Ugnsstekt lax med romsås

Table
  1. Ugnsstekt lax med romsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Ugnsstekt lax med romsås

Ingredienser:

  • 4 portionsbitar av lax
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 100 g rom
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk färsk hackad dill

You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Gör såhär:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Lägg laxen i en ugnsform.
  3. Pressa saften från citronen över laxen och ringla olivolja över.
  4. Salta och peppra laxbitarna efter smak.
  5. Stek laxen i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den är genomstekt.
  6. Under tiden, blanda rom, crème fraiche och hackad dill i en skål.
  7. Servera den ugnsstekta laxen med romsåsen och gärna kokt potatis eller ris.
Kikärtsmajonnäs - utan ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.