Sockerlag

Table
  1. Recept: Sockerlag
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Användningsområden:

Recept: Sockerlag

Ingredienser:

  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker

Tillagning:

  1. Häll vattnet i en kastrull och låt det koka upp.
  2. Tillsätt sockret och rör om tills det har löst upp sig helt.
  3. Låt sockerlagen sjuda i cirka 5 minuter eller tills den har tjocknat något.
  4. Ta av kastrullen från värmen och låt sockerlagen svalna.
  5. Häll över sockerlagen i en steriliserad flaska eller burk.

Användningsområden:

You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Sockerlag kan användas för att söta drycker, göra cocktails, marinera frukt eller konservera t.ex. sylt och saft.

Tips: För en mer aromatisk sockerlag kan man tillsätta smaksättning som t.ex. vanilj, kanel eller citronskal.

Tjälknöl på älg i saltlag med vin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up