Grahamsbullar med apelsin

Table
  1. Grahamsbullar med apelsin
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Grahamsbullar med apelsin

Ingredienser:

  • 300g grahamsmjöl
  • 200g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 25g färsk jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • Rivet skal från 1 apelsin
You may also be interested in:  Enkel äppelpaj

Gör så här:

  1. 1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen har löst upp sig.
  2. 2. Tillsätt grahamsmjöl, vetemjöl, salt, olivolja och rivet skal från apelsinen. Blanda väl.
  3. 3. Arbeta degen på mjölat bord i cirka 10 minuter, tills den är smidig och elastisk. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. 4. Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till små bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. 5. Jäs bullarna i 15 minuter under bakduk.
  6. 6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter eller tills de har fått fin färg.
  7. 7. Låt bullarna svalna på ett galler innan servering.
Enkla cake-pops
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up