Vaniljbullar

Table
  1. Recept - Vaniljbullar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept - Vaniljbullar

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 100g smör
  • 50g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • 75g socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite ljummen mjölk.
  2. Tillsätt resten av mjölken, smält smöret, sockret, kardemumman, vaniljsockret och saltet. Blanda väl.
  3. Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta degen tills den blir smidig och elastisk.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter, eller tills den har dubblat i storlek.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Dela degen i 20-24 lika stora bitar och forma dem till bullar.
  7. Lägg bullarna på en bakplåtsklädd plåt och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg eller mjölk.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter, tills de är gyllenbruna.
  10. Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.

Soppa på butternutpumpa med korvfräs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up