Nötig cheesecake

Table
  1. Recept: Nötig cheesecake
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Recept: Nötig cheesecake

Ingredienser:

  • 200 gram digestivekex
  • 100 gram smör, smält
  • 500 gram cream cheese
  • 200 gram socker
  • 3 ägg
  • 1 tesked vaniljextrakt
  • 100 gram grovhackade nötter (valfria, t.ex. valnötter eller pekannötter)

Gör så här:

  1. Krossa digestivekexen och blanda dem med det smälta smöret.
  2. Tryck ut kexblandningen i botten av en form med löstagbar kant.
  3. Förvärma ugnen till 180 grader Celsius.
  4. I en stor skål, vispa cream cheese och socker tills det blir krämigt.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om väl efter varje tillsats.
  6. Rör i vaniljextrakt.
  7. Fördela fyllningen över kexbotten och strö över de grovhackade nötterna.
  8. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter, eller tills den har stelnat och fått en gyllene färg.
  9. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna helt i ugnen med luckan på glänt.
  10. Kyl cheesecaken i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
You may also be interested in:  Karamelliserad lök

Serveringstips:

Servera cheesecaken som den är, eller toppa den med färska bär eller en klick grädde.

Skaldjurscheesecake
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up