Hallon och saltlakritsmarshmallows

Table
  1. Recept: Hallon och saltlakritsmarshmallows
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Hallon och saltlakritsmarshmallows

Ingredienser:

  • 250 g hallon
  • 150 g socker
  • 1 dl vatten
  • 4 gelatinblad
  • 1 tsk saltlakritspulver
  • Florsocker att pudra med
You may also be interested in:  Saffransbiscotti

Gör såhär:

  1. Mixa hallonen till en slät puré.
  2. I en kastrull, koka upp socker och vatten tills sockret löser sig helt och blandningen blir genomskinlig.
  3. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt gelatinbladen (blötlägg dem först i kallt vatten i några minuter).
  4. Rör om tills gelatinet har smält helt.
  5. Tillsätt hallonpurén och blanda väl.
  6. Tillsätt saltlakritspulvret och rör om igen.
  7. Häll blandningen i en bakplåtspapperklädd form och ställ i kylen i minst 4 timmar, eller tills marshmallowsen stelnat helt.
  8. Dela marshmallowsen i bitar och pudra dem med florsocker för att undvika att de klibbar ihop.
  9. Servera och njut av dessa sötsyrliga och saltlakritssmakande marshmallows!
You may also be interested in:  Ras el hanout – marockansk kryddblandning

Tips:

  • Om du inte gillar saltlakrits kan du utesluta det och istället ha vaniljsocker i smeten för en mer traditionell smak.
  • Du kan också prova att doppa marshmallowsbitarna i smält choklad för en extra god touch.
  • Förvara marshmallowsen i en lufttät burk i kylskåpet för bästa hållbarhet.
Kyckling med tortillabröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up