Köttfärs- och pastagratäng

Table
  1. Recept: Köttfärs- och pastagratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Köttfärs- och pastagratäng

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • 250 g valfri pasta
  • 1 dl riven ost
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Ställ in ugnen på 200°C.
  2. I en stor stekpanna, stek köttfärsen tills den är genomstekt.
  3. Tillsätt den hackade löken och pressad vitlök, och fortsätt steka tills löken är mjuk.
  4. Tillsätt passerade tomater, grädde, tomatpuré, torkad oregano och socker. Rör om och låt det småkoka i cirka 10 minuter.
  5. I en separat kastrull, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När pastan är al dente, häll av vattnet.
  6. Blanda den färdigkokta pastan med köttfärsblandningen och krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Häll över blandningen i en ugnssäker form och strö över den rivna osten.
  8. Gratinera i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills gratängen fått en gyllene färg.
  9. Ta ut gratängen från ugnen, låt den svalna något och servera sedan direkt.
You may also be interested in:  Kanelbullar

Tips: Servera gärna gratängen med en fräsch sallad.

Kycklinggryta med bacon och jordnötter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up