Silviakaka
Recept på Silviakaka
Ingredienser:
- 200g smör
- 4 dl socker
- 4 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en rund form.
- Smält smöret och låt det svalna något.
- I en separat skål, vispa socker och ägg tills det blir luftigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
- Rör ner den smälta smöret i äggsmeten, följt av mjölblandningen och mjölken. Blanda väl.
- Häll smeten i den förberedda formen och jämn till ytan.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
- Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna helt i formen innan du stjälper upp den på ett fat.
Serveringstips:
Servera Silviakakan som den är eller med en klick vispad grädde och färska bär.
Viktigt:
Se till att vara försiktig när du tar ut kakan från ugnen och hantera den när den fortfarande är varm.