Silviakaka

Table
  1. Recept på Silviakaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:
    4. Viktigt:

Recept på Silviakaka

Ingredienser:

  • 200g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en rund form.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. I en separat skål, vispa socker och ägg tills det blir luftigt.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
  5. Rör ner den smälta smöret i äggsmeten, följt av mjölblandningen och mjölken. Blanda väl.
  6. Häll smeten i den förberedda formen och jämn till ytan.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
  8. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna helt i formen innan du stjälper upp den på ett fat.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Servera Silviakakan som den är eller med en klick vispad grädde och färska bär.

Viktigt:

Se till att vara försiktig när du tar ut kakan från ugnen och hantera den när den fortfarande är varm.

Mandelkaka med lingon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up