Zucchiniplättar med fetaost och dill

Table
  1. Recept: Zucchiniplättar med fetaost och dill
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Zucchiniplättar med fetaost och dill

Ingredienser:

  • 2 zucchinis
  • 100 g fetaost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad dill
  • 1/2 tsk salt
  • Olja att steka i
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tillagning:

  1. 1. Riv zucchinin grovt och pressa ut så mycket vätska som möjligt.
  2. 2. Smula fetaosten och blanda med zucchinin i en skål.
  3. 3. Tillsätt vetemjöl, ägg, finhackad vitlök, torkad dill och salt. Blanda väl.
  4. 4. Värm upp lite olja i en stekpanna på medelhög värme.
  5. 5. Klicka ut smeten i stekpannan, ca 1-2 matskedar per plätt.
  6. 6. Stek plättarna i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna.
  7. 7. Servera zucchiniplättarna varma med någon god sås eller sallad.
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Smaklig måltid!

Maki-sushi
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.