Panerad torsk med skolans fisksås
Panerad torsk med skolans fisksås
Ingredienser:
- Torskfilé - 400g
- Ströbröd - 1 dl
- Vetemjöl - 1 dl
- Ägg - 2 st
- Salt - efter smak
- Svartpeppar - efter smak
- Olivolja - 2 msk
Gör så här:
- Blanda ströbröd, vetemjöl, salt och svartpeppar i en skål.
- Knäck äggen i en annan skål och vispa dem lätt.
- Doppa torsken i ägget och se till att den täcks helt.
- Vänd torsken i ströbrödsblandningen tills den är jämnt panerad.
- Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme.
- Stek torsken gyllenbrun på båda sidor, ca 3-4 minuter per sida.
Servering:
Panerad torsk serveras bäst med skolans fisksås. Häll fisksåsen över torsken eller servera den vid sidan om. Njut av denna enkla och smakfulla rätt!
Lämna ett svar