Lax med teriyakisås och ris

Table
  1. Lax med teriyakisås och ris
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Lax med teriyakisås och ris

Ingredienser:

  • 4 laxfiléer
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 dl ris
  • 1 tsk olja
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 klyfta lime
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Punschrullar

Gör så här:

  1. Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt salt och olja för smak.
  2. Under tiden kan du förbereda laxen genom att krydda den med salt och peppar.
  3. Stek laxfiléerna i en stor stekpanna med olja i cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och får en fin gyllene färg.
  4. Häll teriyakisåsen över den stekta laxen och låt det sjuda i ytterligare 1-2 minuter så att såsen absorberas ordentligt.
  5. Servera den teriyakilaxen tillsammans med det nykokta riset.
  6. Garnér med färsk koriander och pressa över lite färsk limejuice för extra fräschhet.
  7. Smaklig måltid!

Tandoorikyckling i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up