Birgittas squashkaka

Table
  1. Recept: Birgittas Squashkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Birgittas Squashkaka

Ingredienser:

  • 2 dl riven squash
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl solrosolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt
You may also be interested in:  Chokladkaka med chokladkräm och bär

Gör så här:

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna – vetemjöl, bakpulver, kanel och salt i en skål.
  2. Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och solrosolja i en annan skål tills det blir en jämn smet.
  3. Tillsätt den rivna squashen till smeten och rör om väl.
  4. Häll i de torra ingredienserna i squashsmeten och blanda tills allt är kombinerat.
  5. Smörj en bakform och häll i smeten.
  6. Grädda kakan i förvärmd ugn på 175°C i cirka 40-45 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
  7. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på ett fat för servering.
  8. Servera och njut av din smarriga Birgittas Squashkaka!
Kanelsnurror med äpplen
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up