Glutenfri kladdkaka

Table
  1. Recept: Glutenfri kladdkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Glutenfri kladdkaka

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 200 g socker
  • 2 st ägg
  • 75 g kakao
  • 50 g rismjöl
  • 50 g potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
You may also be interested in:  Kolakakor

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
  2. Rör ihop socker och ägg i en bunke.
  3. Blanda i kakao, rismjöl, potatismjöl, vaniljsocker och salt. Rör om väl.
  4. Häll i det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda i ugnen på 175°C i ca 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
  7. Låt kakan svalna något innan servering.

Snabb smördegspizza med svamp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up