Chokladkaka med hallongrädde

Table
  1. Recept: Chokladkaka med hallongrädde
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Chokladkaka med hallongrädde

Ingredienser:

  • 200g mörk choklad
  • 200g smör
  • 200g strösocker
  • 4 ägg
  • 125g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
You may also be interested in:  Krispig fänkålssallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna något.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda ner chokladen.
  4. Rör i strösockret och tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  5. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och rör sedan ner det i smeten.
  6. Häll smeten i en smord och mjölad form.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30-35 minuter.
  8. Ta ut kakan och låt den svalna helt på galler.
  9. Mixa hallonen och sila bort kärnorna för att få fram en slät hallonsås.
  10. Vispa grädden tillsammans med florsockret tills den blir lätt och fluffig.
  11. Skär upp chokladkakan i bitar och servera tillsammans med hallongrädde och hallonsås.
Hummusdipp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up