Blåbärsmuffins med mindre socker
Blåbärsmuffins med mindre socker
Ingredienser:
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havremjöl
- 1 dl rismjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1½ dl blåbär
- 1 dl mjölk
- ½ dl olja
- 2 msk honung
- 2 st äggvitor
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 180°C och klä en muffinsplåt med papper eller smörj den ordentligt.
- 2. Blanda alla de torra ingredienserna (vetemjöl, havremjöl, rismjöl, bakpulver och salt) i en
skål. - 3. Tillsätt blåbären till mjölblandningen och rör om försiktigt.
- 4. Separera äggvitorna från äggulorna och vispa äggvitorna till ett fast skum.
- 5. I en annan skål, blanda mjölk, olja, honung och vaniljextrakt. Tillsätt äggvitorna och rör
försiktigt om. - 6. Häll vätskeblandningen över den torra ingrediensblandningen och blanda väl tills allt är
ordentligt kombinerat. - 7. Fyll muffinsformar till 2/3 med smeten.
- 8. Grädda muffinsen i förvärmd ugn i ca 20-25 minuter, eller tills de är gyllenbruna och en
provsticka kommer ut ren när du sticker den i muffinsen. - 9. Ta ut muffinsplåten ur ugnen och låt muffinsen svalna ett par minuter i formen innan du
flyttar dem till ett trådställ för att svalna helt.