Blåbärsmuffins med mindre socker

Table
  1. Blåbärsmuffins med mindre socker
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Blåbärsmuffins med mindre socker

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl blåbär
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl olja
  • 2 msk honung
  • 2 st äggvitor
  • 1 tsk vaniljextrakt

You may also be interested in:  Klassisk kalops

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 180°C och klä en muffinsplåt med papper eller smörj den ordentligt.
  2. 2. Blanda alla de torra ingredienserna (vetemjöl, havremjöl, rismjöl, bakpulver och salt) i en
    skål.
  3. 3. Tillsätt blåbären till mjölblandningen och rör om försiktigt.
  4. 4. Separera äggvitorna från äggulorna och vispa äggvitorna till ett fast skum.
  5. 5. I en annan skål, blanda mjölk, olja, honung och vaniljextrakt. Tillsätt äggvitorna och rör
    försiktigt om.
  6. 6. Häll vätskeblandningen över den torra ingrediensblandningen och blanda väl tills allt är
    ordentligt kombinerat.
  7. 7. Fyll muffinsformar till 2/3 med smeten.
  8. 8. Grädda muffinsen i förvärmd ugn i ca 20-25 minuter, eller tills de är gyllenbruna och en
    provsticka kommer ut ren när du sticker den i muffinsen.
  9. 9. Ta ut muffinsplåten ur ugnen och låt muffinsen svalna ett par minuter i formen innan du
    flyttar dem till ett trådställ för att svalna helt.
Pasta rigatoni med kallrökt lax
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up