Misosoppa
Misosoppa - En enkel och näringsrik soppa från Japan
Ingredienser:
- 4 koppar vatten
- 2 msk misopasta
- 1 block (200g) tofu, tärnad
- 1 kopp hackade grönsaker (t.ex. morot, spenat, purjolök)
- 2 msk torkad wakame (sjögräs)
- 2 msk sojasås
- 1 tsk sesamolja
- 2 vårlökar, strimlade
- 1 msk röd chili, hackad (valfritt)
Gör såhär:
- Koka upp vattnet i en stor kastrull.
- Tillsätt misopastan och rör om tills den löser sig helt.
- Lägg i tofu, hackade grönsaker och torkad wakame. Koka i ca 5 minuter.
- Tillsätt sojasås och sesamolja. Rör om och låt soppa sjuda i ytterligare 2 minuter.
- Ta av kastrullen från värmen och låt soppa svalna något innan servering.
- Strö över hackade vårlökar och röd chili för extra smak och dekoration.
Tips:
Du kan variera grönsakerna i misosoppan efter smak och tillgänglighet. Testa med t.ex. svamp, zucchini eller färsk spenat.