Misosoppa

Table
  1. Misosoppa - En enkel och näringsrik soppa från Japan
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Misosoppa - En enkel och näringsrik soppa från Japan

Ingredienser:

  • 4 koppar vatten
  • 2 msk misopasta
  • 1 block (200g) tofu, tärnad
  • 1 kopp hackade grönsaker (t.ex. morot, spenat, purjolök)
  • 2 msk torkad wakame (sjögräs)
  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 vårlökar, strimlade
  • 1 msk röd chili, hackad (valfritt)

You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Gör såhär:

  1. Koka upp vattnet i en stor kastrull.
  2. Tillsätt misopastan och rör om tills den löser sig helt.
  3. Lägg i tofu, hackade grönsaker och torkad wakame. Koka i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt sojasås och sesamolja. Rör om och låt soppa sjuda i ytterligare 2 minuter.
  5. Ta av kastrullen från värmen och låt soppa svalna något innan servering.
  6. Strö över hackade vårlökar och röd chili för extra smak och dekoration.

Tips:

You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Du kan variera grönsakerna i misosoppan efter smak och tillgänglighet. Testa med t.ex. svamp, zucchini eller färsk spenat.

Red velvet cake med jordgubbar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up