Chokladmoussetårta

Table
  1. Chokladmoussetårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Chokladmoussetårta

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl grädde
  • 4 stora ägg
  • 2 msk socker

You may also be interested in:  Råraka med löjrom

Gör så här:

  1. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. Vispa grädden tills den är luftig.
  3. Skill äggulorna från äggvitorna och vispa äggvitorna tills det bildas styva toppar.
  4. Tillsätt sockret och fortsätt vispa äggvitorna några minuter till.
  5. Blanda ner de smälta chokladen i äggulesmeten och rör om väl.
  6. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i chokladäggsmeten.
  7. Tillsätt äggvitorna och blanda försiktigt så att moussen blir luftig och jämnt blandad.
  8. Häll smeten i en rund form med löstagbar botten och ställ i kylen i minst fyra timmar för att stelna.
  9. Dekorera tårtan med exempelvis vispad grädde, bär eller strössel.
  10. Servera och njut av din läckra chokladmoussetårta!
Grynkorv
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up