Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone

Table
  1. Recept - Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Njut av din pepparkaksrulle med lingon och mascarpone!

Recept - Pepparkaksrulle med lingon och mascarpone

Ingredienser:

  • 200 g pepparkakor
  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • Lingonsylt

Gör så här:

  1. Vispa grädden och florsockret till en fluffig smet.
  2. Mosa pepparkakorna till små smulor.
  3. Blanda mascarponeosten med den vispade grädden.
  4. Fördela hälften av pepparkakssmulorna jämnt över en bakplåtspappersklädd bricka.
  5. Bred ut mascarponeblandningen över pepparkakssmulorna och toppa med ett generöst lager lingonsylt.
  6. Rulla försiktigt ihop rullen genom att använda bakplåtspapperet som hjälp.
  7. Placera rullen i kylen och låt den stelna i minst 2 timmar.
  8. Servera pepparkaksrullen i skivor och dekorera eventuellt med lite extra lingonsylt och pepparkakssmulor.
You may also be interested in:  Stekt salt sill med lökgrädde

Njut av din pepparkaksrulle med lingon och mascarpone!

Mango- och bananglass med kokosgrädde
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up