Papa rellena – Fyllda potatiskroketter



Recept: Papa Rellena - Fyllda potatiskroketter



Table
  1. Recept: Papa Rellena - Fyllda potatiskroketter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Papa Rellena - Fyllda potatiskroketter

Ingredienser:

  • 800 g potatis
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g köttfärs
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning
You may also be interested in:  Chimichurri

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Skala och mosa potatisen i en skål.
  2. I en stekpanna, stek lök och vitlök tills de är genomskinliga.
  3. Tillsätt köttfärs, spiskummin, paprika och oregano. Stek tills köttfärsen är genomstekt.
  4. Blanda köttfärsblandningen med den mosade potatisen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma potatisblandningen till små bollar och platta dem till kroketter-form.
  6. I en annan skål, vispa ägget med mjölk och lite salt.
  7. Doppa kroketterna i äggsmeten och stek dem i olja tills de är gyllenbruna på båda sidor.
  8. Låt kroketterna rinna av på hushållspapper.
  9. Serv

    Chorizo och halloumi på plåt
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up