Oxfilépasta
Oxfilépasta
Ingredienser:
- 300 g oxfilé
- 250 g pasta
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl grädde
- 1 dl vitt vin
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
Gör så här:
- 1. Hacka löken och vitlöken fint.
- 2. Skär oxfilén i tunna strimlor.
- 3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- 4. Smält smöret i en stor stekpanna och stek lök och vitlök i ca 2 minuter tills de blir mjuka och genomskinliga.
- 5. Tillsätt de strimlade oxfiléerna och stek i ytterligare 3-4 minuter tills köttet är genomstekt.
- 6. Häll i vitt vin och låt koka i ca 1 minut.
- 7. Tillsätt grädden och tomatpurén, och låt det koka upp.
- 8. Smaka av med salt och peppar.
- 9. Blanda den färdigkokta pastan med såsen och servera genast.
