Oxfilépasta

Table
  1. Oxfilépasta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Oxfilépasta

Ingredienser:

  • 300 g oxfilé
  • 250 g pasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör så här:

  1. 1. Hacka löken och vitlöken fint.
  2. 2. Skär oxfilén i tunna strimlor.
  3. 3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. 4. Smält smöret i en stor stekpanna och stek lök och vitlök i ca 2 minuter tills de blir mjuka och genomskinliga.
  5. 5. Tillsätt de strimlade oxfiléerna och stek i ytterligare 3-4 minuter tills köttet är genomstekt.
  6. 6. Häll i vitt vin och låt koka i ca 1 minut.
  7. 7. Tillsätt grädden och tomatpurén, och låt det koka upp.
  8. 8. Smaka av med salt och peppar.
  9. 9. Blanda den färdigkokta pastan med såsen och servera genast.

Ädelostpaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up