Tandoori chicken
Tandoori Chicken
Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé
- 2 dl naturell yoghurt
- 3 msk tandoorikrydda
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk salt
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 bit färsk ingefära, riven
- Färsk korianderblad att garnera
Tillagning:
- Blanda yoghurt, tandoorikrydda, spiskummin, koriander, paprikapulver, gurkmeja, salt, citronjuice, vitlök och ingefära i en skål.
- Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg dem i marinaden. Se till att alla bitar täcks ordentligt.
- Täck skålen med plastfolie och låt kycklingen marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, eller över natten för bästa resultat.
- Grilla eller stek kycklingen på medelhög värme tills den är genomstekt och har fått en fin grillyta.
- Servera den varma tandoori chicken med färsk koriander som garnering.
Beräknad tid: 30 minuters förberedelsetid (+ marineringsdags) och 15 minuters tillagningstid.