Tandoori chicken

Table
  1. Tandoori Chicken
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Tandoori Chicken

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 3 msk tandoorikrydda
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 bit färsk ingefära, riven
  • Färsk korianderblad att garnera

Tillagning:

  1. Blanda yoghurt, tandoorikrydda, spiskummin, koriander, paprikapulver, gurkmeja, salt, citronjuice, vitlök och ingefära i en skål.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg dem i marinaden. Se till att alla bitar täcks ordentligt.
  3. Täck skålen med plastfolie och låt kycklingen marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, eller över natten för bästa resultat.
  4. Grilla eller stek kycklingen på medelhög värme tills den är genomstekt och har fått en fin grillyta.
  5. Servera den varma tandoori chicken med färsk koriander som garnering.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Beräknad tid: 30 minuters förberedelsetid (+ marineringsdags) och 15 minuters tillagningstid.

Nyttiga snacks
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up