Semmelkladdkaka
Recept: Semmelkladdkaka
Ingredienser:
- 200 g mandelmassa
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl vispgrädde
- Florsocker för dekoration
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna.
- Riv mandelmassan grovt och blanda den med socker, vetemjöl och vaniljsocker.
- Tillsätt de smälta smöret och äggen i mandelmassablandningen och rör om till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord bakform.
- Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti.
- Låt kakan svalna något innan du serverar den.
- Ta ut kakan ur formen och pudra över florsocker för dekoration.
Tips:
Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass för extra smak.