Semmelkladdkaka

Table
  1. Recept: Semmelkladdkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Semmelkladdkaka

Ingredienser:

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • Florsocker för dekoration
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Riv mandelmassan grovt och blanda den med socker, vetemjöl och vaniljsocker.
  3. Tillsätt de smälta smöret och äggen i mandelmassablandningen och rör om till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord bakform.
  5. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti.
  6. Låt kakan svalna något innan du serverar den.
  7. Ta ut kakan ur formen och pudra över florsocker för dekoration.

You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Tips:

Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass för extra smak.

Königsberger klopse
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up