Pommes Dauphine

Table
  1. Recept: Pommes Dauphine
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Pommes Dauphine

Ingredienser:

  • 400 g potatis
  • 100 g smör
  • 100 g vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • Lite salt och peppar att smaka av

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skrubba och koka potatisen tills den är mjuk. Skala och pressa den sedan genom en potatispress.
  3. I en kastrull, smält smöret och tillsätt mjöl. Rör om kontinuerligt i ca 2 minuter tills det blir en jämn smet.
  4. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ägg, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje tillsättning.
  5. Vispa sedan i potatispurén och mjölken till en slät smet. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i form av små bollar.
  7. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter tills de har fått en gyllene färg.
  8. Ta ut pommes dauphine ur ugnen och servera dem varma.
You may also be interested in:  Gratinerad hummer med Västerbottensost

Tips:

  • Servera pommes dauphine som en aptitretare, till en huvudrätt eller som ett tillbehör.
  • De är godast när de är nybakade och krispiga.
  • Pommes dauphine kan också frysas och värmas upp senare.

Smakrik pasta pomodoro
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up