Älgfärspannbiff i gräddsås med ostronskivling
Recept: Älgfärspannbiff i gräddsås med ostronskivling
Ingredienser:
- 400 g älgfärs
- 1 ägg
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl ströbröd
- 2 dl grädde
- 100 g ostronskivling, skivad
- smör, till stekning
- salt och peppar, efter smak
Gör så här:
- I en stor skål, blanda älgfärs, ägg, lök, vitlök, ströbröd och salt och peppar. Forma till biffar.
- Smält smör i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta och får en fin gyllenbrun färg.
- Ta ut biffarna ur pannan och håll dem varma.
- I samma stekpanna, tillsätt lite mer smör och stek ostronskivlingarna tills de är mjuka och fått färg.
- Ta ut ostronskivlingarna och ställ åt sidan.
- Tillsätt grädde i stekpannan och låt det sjuda i några minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
- Servera de stekta älgfärspannbiffarna med gräddsås och toppa med de stekta ostronskivlingarna.
Bon appétit!