Älgfärspannbiff i gräddsås med ostronskivling

Table
  1. Recept: Älgfärspannbiff i gräddsås med ostronskivling
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Älgfärspannbiff i gräddsås med ostronskivling

Ingredienser:

  • 400 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl grädde
  • 100 g ostronskivling, skivad
  • smör, till stekning
  • salt och peppar, efter smak

Gör så här:

  1. I en stor skål, blanda älgfärs, ägg, lök, vitlök, ströbröd och salt och peppar. Forma till biffar.
  2. Smält smör i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta och får en fin gyllenbrun färg.
  3. Ta ut biffarna ur pannan och håll dem varma.
  4. I samma stekpanna, tillsätt lite mer smör och stek ostronskivlingarna tills de är mjuka och fått färg.
  5. Ta ut ostronskivlingarna och ställ åt sidan.
  6. Tillsätt grädde i stekpannan och låt det sjuda i några minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera de stekta älgfärspannbiffarna med gräddsås och toppa med de stekta ostronskivlingarna.
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Bon appétit!

Chips med citruscrème och löjrom
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up