Hummersås

Table
  1. Hummersås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Hummersås

Ingredienser:

  • 1 kokt hummer
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk hummerfond
  • 1 msk färsk dill, hackad
  • citronsaft, efter smak
  • salt och peppar, efter smak

You may also be interested in:  Spaghetti och köttfärssås

Tillagning:

  1. Ta bort hummerns skal och hacka köttet i mindre bitar.
  2. I en kastrull, smält smöret och fräs den finhackade schalottenlöken tills den är genomskinlig.
  3. Tillsätt vitt vin och koka upp. Låt sjuda i några minuter tills alkoholen har förångats.
  4. Tillsätt hummerfond och grädde. Rör om och låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter.
  5. Tillsätt den hackade hummern och dill. Rör om och låt såsen sjuda i ytterligare 5 minuter.
  6. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Justera smakerna efter behov.
  7. Servera såsen varm tillsammans med fisk eller skaldjur.
Barszcz – klar rödbetssoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up