Hummersås
Hummersås
Ingredienser:
- 1 kokt hummer
- 2 dl grädde
- 1 msk smör
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 dl vitt vin
- 1 tsk hummerfond
- 1 msk färsk dill, hackad
- citronsaft, efter smak
- salt och peppar, efter smak
Tillagning:
- Ta bort hummerns skal och hacka köttet i mindre bitar.
- I en kastrull, smält smöret och fräs den finhackade schalottenlöken tills den är genomskinlig.
- Tillsätt vitt vin och koka upp. Låt sjuda i några minuter tills alkoholen har förångats.
- Tillsätt hummerfond och grädde. Rör om och låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter.
- Tillsätt den hackade hummern och dill. Rör om och låt såsen sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Justera smakerna efter behov.
- Servera såsen varm tillsammans med fisk eller skaldjur.