Stekt ris med kyckling
Recept: Stekt ris med kyckling
Ingredienser:
- 4 portioner kokt ris
- 300 g kycklingfilé
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 1 röd paprika
- 1 ägg
- 2 msk sojasås
- 2 msk olja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skär kycklingfilén i små tärningar.
- Finhacka löken och vitlöken.
- Skala och riv moroten grovt.
- Skär paprikan i strimlor.
- Vispa ägget lätt i en skål.
- Stek kycklingen i en wokpanna eller stekpanna med 1 msk olja tills den är genomstekt och gyllenbrun. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan.
- Tillsätt resterande matsked olja i pannan och fräs löken, vitlöken och moroten i några minuter tills de är mjuka.
- Tillsätt paprikan och stek ytterligare några minuter.
- Tillsätt det kokta riset och rör om ordentligt.
- Häll i sojasåsen och stek i ytterligare några minuter.
- Flytta riset åt sidan i pannan och häll i det vispade ägget i den tomma delen av pannan. Rör om tills ägget har stelnat något och blivit gyllenbrunt.
- Blanda ihop riset och ägget i pannan och tillsätt den stekta kycklingen. Rör om ordentligt.
- Krydda med salt och peppar efter smak.
- Servera genast och njut av den läckra stekta risrätten med kyckling!