Stekt ris med kyckling

Table
  1. Recept: Stekt ris med kyckling
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Stekt ris med kyckling

Ingredienser:

  • 4 portioner kokt ris
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 ägg
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk olja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Chokladbollar

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i små tärningar.
  2. Finhacka löken och vitlöken.
  3. Skala och riv moroten grovt.
  4. Skär paprikan i strimlor.
  5. Vispa ägget lätt i en skål.
  6. Stek kycklingen i en wokpanna eller stekpanna med 1 msk olja tills den är genomstekt och gyllenbrun. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan.
  7. Tillsätt resterande matsked olja i pannan och fräs löken, vitlöken och moroten i några minuter tills de är mjuka.
  8. Tillsätt paprikan och stek ytterligare några minuter.
  9. Tillsätt det kokta riset och rör om ordentligt.
  10. Häll i sojasåsen och stek i ytterligare några minuter.
  11. Flytta riset åt sidan i pannan och häll i det vispade ägget i den tomma delen av pannan. Rör om tills ägget har stelnat något och blivit gyllenbrunt.
  12. Blanda ihop riset och ägget i pannan och tillsätt den stekta kycklingen. Rör om ordentligt.
  13. Krydda med salt och peppar efter smak.
  14. Servera genast och njut av den läckra stekta risrätten med kyckling!
Grillade rostbiffsskivor med het sås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up