Morotspannkakor
Morotspannkakor
Ingredienser:
- 3 stora morötter, skalade och riven
- 2 ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ dl mjölk
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tesked socker
- En nypa salt
Tillagning:
- Steg 1: Blanda de rivna morötterna, mjölet, mjölken, äggen, bakpulvret, sockret, salt och kanel i en skål. Vispa ordentligt tills smeten är slät och utan klumpar.
- Steg 2: Värm upp en stekpanna med lite smör eller olja på medelhög värme.
- Steg 3: Häll en liten mängd av smeten i stekpannan och stek pannkakan tills den blir gyllenbrun på båda sidor.
- Steg 4: Upprepa steg 3 med resten av smeten tills allt är slut.
- Steg 5: Servera morotspannkakorna varma med valfritt tillbehör som t.ex. sylt, grädde eller sirap.