Saffransplättar med björnbärskompott

Table
  1. Saffransplättar med björnbärskompott
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Saffransplättar med björnbärskompott

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • Björnbärskompott för servering

You may also be interested in:  Gratinerad falukorv

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
  2. I en annan skål, blanda mjölk och saffran tills saffranet löser sig.
  3. Tillsätt smält smör och ägg till mjölkblandningen och rör om.
  4. Häll mjölkblandningen i skålen med mjölblandningen och vispa tills smeten är slät.
  5. Värm en stekpanna på medelhög värme och smörj den med lite smör.
  6. Häll lite av smeten i stekpannan och studsa pannan lätt för att fördela smeten jämnt.
  7. Grädda plättarna i ca 2 minuter på varje sida tills de fått fin färg.
  8. Servera saffransplättarna med björnbärskompott.
Aubergine- och zucchinilasagne
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up