Saffransplättar med björnbärskompott
Saffransplättar med björnbärskompott
Ingredienser:
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 2 dl mjölk
- 0.5 g saffran
- 2 msk smält smör
- 1 ägg
- Björnbärskompott för servering
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
- I en annan skål, blanda mjölk och saffran tills saffranet löser sig.
- Tillsätt smält smör och ägg till mjölkblandningen och rör om.
- Häll mjölkblandningen i skålen med mjölblandningen och vispa tills smeten är slät.
- Värm en stekpanna på medelhög värme och smörj den med lite smör.
- Häll lite av smeten i stekpannan och studsa pannan lätt för att fördela smeten jämnt.
- Grädda plättarna i ca 2 minuter på varje sida tills de fått fin färg.
- Servera saffransplättarna med björnbärskompott.