Wienerkorv med mos och syrad lök
Wienerkorv med mos och syrad lök
Ingredienser:
- 4 st Wienerkorv
- 4 portioner potatismos
- 2 st gula lökar
- 2 msk vinäger
- 1 msk socker
- Smör (till stekning)
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skala och skiva lökarna.
- Hetta upp en stekpanna med smör och tillsätt lökarna. Stek på medelvärme tills de mjuknar och får en fin gul färg.
- Tillsätt vinäger och socker. Låt löken syra i ca 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt eller potatispress. Tillsätt smör, salt och peppar efter smak.
- Stek wienerkorvarna i smör tills de är genomvarma och har fått en gyllene färg. Alternativt kan de också grillas.
- Servera wienerkorven med potatismos och den syrade löken.
Viktigt: Wienerkorv med mos och syrad lök är en klassisk svensk rätt som är enkel att tillaga och uppskattad av både barn och vuxna. Passar utmärkt till middag eller som snabbmat när tiden är knapp. Variera gärna receptet genom att lägga till senap, inlagd gurka eller andra favorittillbehör. Smaklig måltid!