Tandoorikyckling i ugn
Recept: Tandoorikyckling i ugn
Ingredienser:
- 4 kycklingben
- 2 dl yoghurt
- 1 msk garam masala
- 1 msk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk korianderpulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk färsk ingefära, finriven
Gör så här:
- Börja med att förbereda marinaden. Blanda yoghurt, garam masala, spiskummin, paprikapulver, korianderpulver, gurkmeja, salt, peppar, vitlök och ingefära i en skål.
- Tillsätt kycklingbenen i marinaden och se till att de täcks jämnt.
- Täck skålen med plastfolie och låt kycklingen marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, men helst över natten för bästa smak.
- Värm ugnen till 200 grader Celsius.
- Placera kycklingbenen på ett ugnsfast fat och baka dem i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg.
- Servera tandoorikycklingen varm med naanbröd, basmatiris och en god raita.
Tips: För en extra kryddig smak kan du lägga till några droppar kryddolja över kycklingbenen innan de grillas.