Tandoorikyckling i ugn

Table
  1. Recept: Tandoorikyckling i ugn
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Tandoorikyckling i ugn

Ingredienser:

  • 4 kycklingben
  • 2 dl yoghurt
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk färsk ingefära, finriven

You may also be interested in:  Chili con carne

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda marinaden. Blanda yoghurt, garam masala, spiskummin, paprikapulver, korianderpulver, gurkmeja, salt, peppar, vitlök och ingefära i en skål.
  2. Tillsätt kycklingbenen i marinaden och se till att de täcks jämnt.
  3. Täck skålen med plastfolie och låt kycklingen marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, men helst över natten för bästa smak.
  4. Värm ugnen till 200 grader Celsius.
  5. Placera kycklingbenen på ett ugnsfast fat och baka dem i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Servera tandoorikycklingen varm med naanbröd, basmatiris och en god raita.
You may also be interested in:  Pastasallad

Tips: För en extra kryddig smak kan du lägga till några droppar kryddolja över kycklingbenen innan de grillas.

Råraka med löjrom
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up