Mockarutor

Table
  1. Recept på Mockarutor
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Servingsförslag:
    4. Tips:

Recept på Mockarutor

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Blanda ihop socker, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och bakpulver i en skål.
  4. Tillsätt smält smör och ägg i skålen och rör om väl till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en bakform, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
  7. Låt kakan svalna helt innan den skärs i rutor.
You may also be interested in:  Flygande Jacob

Servingsförslag:

Servera de härliga mockarutorna tillsammans med en kopp nybryggt kaffe eller en kall mjölk. Garnera gärna med lite florsocker på toppen för extra dekoration.

Tips:

  • För en extra lyxig touch, kan du smälta mörk choklad över de färdiga mockarutorna.
  • Vill du ha mer krispighet, kan du blanda i hackade nötter eller strö lite pärlsocker på toppen innan gräddning.
Hemmagjord kaffeskrubb
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up