Mockarutor
Recept på Mockarutor
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Blanda ihop socker, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och bakpulver i en skål.
- Tillsätt smält smör och ägg i skålen och rör om väl till en jämn smet.
- Häll smeten i en bakform, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
- Låt kakan svalna helt innan den skärs i rutor.
Servingsförslag:
Servera de härliga mockarutorna tillsammans med en kopp nybryggt kaffe eller en kall mjölk. Garnera gärna med lite florsocker på toppen för extra dekoration.
Tips:
- För en extra lyxig touch, kan du smälta mörk choklad över de färdiga mockarutorna.
- Vill du ha mer krispighet, kan du blanda i hackade nötter eller strö lite pärlsocker på toppen innan gräddning.