Grynkorv
Recept: Grynkorv
Ingredienser:
- Grynkorv - 500g
- Vatten - 2 liter
- Salt - 1 tsk
- Peppar - 1 tsk
- Potatis - 4 stora
- Lök - 1 stor
- Smör - 2 msk
Tillagning:
- Skär grynkorven i skivor, cirka 1 cm tjocka.
- Koka upp vattnet i en stor kastrull. Tillsätt salt och peppar.
- Lägg i grynkorven och låt den koka i cirka 10 minuter.
- Samtidigt, skala och koka potatisarna tills de är mjuka, cirka 15-20 minuter.
- Under tiden, hacka löken och stek den i smör tills den är mjuk och gyllene.
- När korven är klar, häll av vattnet och blanda korven med den stekta löken.
- Servera grynkorven och löken tillsammans med de kokta potatisarna.
Viktigt att tänka på:
Grynkorven behöver inte kokas för länge, annars kan den bli torr. Potatisarna ska vara mjuka när de är klara. Smaka av rätten med eventuellt mer salt och peppar efter behov.