Grynkorv

Table
  1. Recept: Grynkorv
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Viktigt att tänka på:

Recept: Grynkorv

Ingredienser:

  • Grynkorv - 500g
  • Vatten - 2 liter
  • Salt - 1 tsk
  • Peppar - 1 tsk
  • Potatis - 4 stora
  • Lök - 1 stor
  • Smör - 2 msk
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Tillagning:

  1. Skär grynkorven i skivor, cirka 1 cm tjocka.
  2. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Tillsätt salt och peppar.
  3. Lägg i grynkorven och låt den koka i cirka 10 minuter.
  4. Samtidigt, skala och koka potatisarna tills de är mjuka, cirka 15-20 minuter.
  5. Under tiden, hacka löken och stek den i smör tills den är mjuk och gyllene.
  6. När korven är klar, häll av vattnet och blanda korven med den stekta löken.
  7. Servera grynkorven och löken tillsammans med de kokta potatisarna.
You may also be interested in:  Stuvade makaroner

Viktigt att tänka på:

Grynkorven behöver inte kokas för länge, annars kan den bli torr. Potatisarna ska vara mjuka när de är klara. Smaka av rätten med eventuellt mer salt och peppar efter behov.

Svartvinbärsgelé
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up