Hälleflundra med hummersås
Hälleflundra med hummersås
Ingredienser:
- Hälleflundrafilé - 300g
- Hummerskal - 1 kg
- Smör - 50g
- Vitlök - 2 klyftor
- Vitpeppar - 1 tsk
- Grädde - 2 dl
- Dill - en liten knippe
- Salt - efter smak
Gör såhär:
- Koka hummerskalen i en kastrull med vatten i cirka 20 minuter.
- Sila bort skal och spara hummerbuljongen.
- Smält smöret i en stor stekpanna och tillsätt finhackad vitlök.
- Stek hälleflundrafilén på båda sidor tills den är gyllenbrun och genomstekt.
- Tillsätt vitpeppar, grädde och 2 dl av den sparade hummerbuljongen.
- Låt såsen sjuda i cirka 5 minuter och smaka av med salt.
- Hacka den färska dillen och strö över fisken och såsen.
Du kan servera hälleflundran med kokt potatis och en fräsch sallad. Smaklig måltid!